SKANDERBEGS SCHWERT BY GAZMEND FREITAG

Skanderbegs Schwert by Gazmend Freitag


Gjergj Kastrioti Skënderbeu është hero kombëtar I shqiptarëve, i këtij populli të lashtë dhe me histori shumë të veçantë, është figura më e madhe, është figura me të cilën identifikohen shqiptarët, është figura që i bën krenar, që i frymëzon në të gjitha fushat, pra edhe në art. Gjatë pesë shekujve, Skënderbeu ka qenë gjithmonë figura që I ka bërë bashkë shqiptraët, që I ka frymëzuar me athedashuri, me vullnet dhe me përkushtim për t’u bashkuar, sepse, siç thoshte edhe vetë Skënderbeu, të bashkuar bëhemi më të forte.


Gazmend Freitag, Albanian Painter, Wien, 2014, Kunst Historisches Museum Wien

Scwert und Helm von Skanderbeg. PHOTO: GAZMEND FREITAG

:
Helm von Skanderbeg. PHOTO: GAZMEND FREITAG
Kommentare