NDRIÇIMI I SHQIPTARIT, TASH PREK QIELLIN E BIENALES

Ndriçimi i shqiptarit, tash prek qiellin e Bienales: Ai njihet si piktor realist në të cilën gërsheton impresionizmin dhe ekspresionizmin. Ngjyrat e ndezura dhe forma duket se i karakterizojnë ato. Vizatimet Figurative i kanë pëlqyer gjithmonë Gazmend Freitag, artistit shqiptar që vepron dhe jeton në Linz të Austrisë. Edhe sot ai mundohet që në veprat e tij ta gërshetoj atë traditë.

Gazmend Freitag, piktor shqiptar. PHOTO: ELFRIEDE ÖSTERLE

Kommentare