HAVZI NELA BY GAZMEND FREITAG

Gazmend Freitag, Linz, 2016

Gazmend Freitag, Linz, 2016. Portrait von Havzi Nela

Gazmend Freitag, Linz, 2016. Portrait von Havzi Nela

Havzi Nela by Gazmend Freitag, 2016

I EKZEKUTUARI NGA REGJIMI KOMUNIST HAVZI NELA NË PORTRETIN E PIKTORIT GAZMEND FREITAG

Piktori i njohur Gazmend Freitag ka marrë shkas nga persekutimi makabër që regjimi komunist shqiptar i ka bërë mësuesit Havzi Nela të cilin e ka ndarë nga nxënësit dhe e ka ekzekutuar pak kohë para se të shembej regjimi komunist në Shqipëri,  dhe i ka bërë disa portrete këtij martiri të demokracisë shqiptare. (Botapress.info)GAZMEND FREITAG PORTRETIZOI NË PIKTURË TË EKZEKUTUARIN NGA DIKTATURA KOMUNISTE, HAVZI NELËNPiktori i njohur Maestro Gazmend Freitag që jeton dhe vepron në Linc të Austrisë, ka marrë shkas të kaluarën e dhimbshme të popullit shqiptar nën regjimin diktatorial të Enver Hoxhës, ku shumë intelektual janë ekzekutuar dhe internuar, transmeton DritarjaOnline.

Njëri nga këto personalitete, viktimë e këtij regjimi ishte edhe mësuesi Havzi Nela.


Duke u nisur nga kjo histori, artisti me famë Gazmend Freitag, ka portretizuar në pikturën e tij mësuesin Havzi Nela, martirin e frymës demokratike shqiptare. (DritarjaOnline)

BOTAPRESSINFOhttp://botapress.info/avi-ekzekutuari-nga-regjimi-komnist-havzi-nela-ne-portretin-e-piktorit-gazmedn-freitag/

DRITARJAONLINE:http://dritarjaonline.com/2016/09/10/gazmend-freitag-portretizoi-ne-pikture-te-ekzekutuarin-nga-diktatura-komuniste-havzi-nelen/

HAVZI NELAhttps://sq.wikipedia.org/wiki/Havzi_Nela

GAZMEND FREITAGhttp://www.gazmendfreitag.net/portraits/


Kommentare