HAVZI NELA BY GAZMEND FREITAG

Havzi Nela by Gazmend Freitag, 2016


GAZMEND FREITAG PORTRETIZOI NË PIKTURË TË EKZEKUTUARIN NGA DIKTATURA KOMUNISTE, HAVZI NELËNPiktori i njohur Maestro Gazmend Freitag që jeton dhe vepron në Linz të Austrisë, ka marrë shkas të kaluarën e dhimbshme të popullit shqiptar nën regjimin diktatorial të Enver Hoxhës, ku shumë intelektual janë ekzekutuar dhe internuar, transmeton DritarjaOnline.
Njëri nga këto personalitete, viktimë e këtij regjimi ishte edhe mësuesi Havzi Nela.
Duke u nisur nga kjo histori, artisti me famë Gazmend Freitag, ka portretizuar në pikturën e tij mësuesin Havzi Nela, martirin e frymës demokratike shqiptare. (DritarjaOnline)