I madhi i portretizon të mëdhenjtë

Ismail Kadare nga Gazmend Freitag, 2014

Krijuesit me veprat e tyre artistike i ringjallin dhe kujtojnë figurat e ndryshme kombtare të cilat kanë lënë gjurmë kombëtare në lëmit e caktuara.

Piktori i madh shqiptarë Gazmend Freitag me laps, thëngjill portretet e tyre i fuqizon në letrën e tij mahnitëse. Ismail Kadare rri bukur në koleksionin e portreve të shumta të tij. Shkrimtari ynë i madh me krijimtarin e tij letrare bëri të kaloj kufijt kombëtarë dhe evropian. Letërsia moderne shqipe në botë identifikohet me emrin e këtij mjeshtri të madh të letrave shqipe. (R.Z)

Kommentare